maanantai 28. heinäkuuta 2008

Kirpputorilöytöjä ja niin edelleen

Kävin viikoloppuna lähellä sijaitsevalla kirpparilla ja löysin tämän iiihanan punasävyisen räsymaton. Matto oli tosi halpa (15e) ja se on kaiken lisäksi uusi ja tosi napakkaa tekoa - joku paikallinen rouva näitä on tehnyt ja myy nyt ylinmääräiset pois. Tuo shaali on löytö Hietsun kirpparilta alkukesästä. Eipä ollut hinta tuollakaan muistaakseni kuin 4e.

Matto pääsi heti käyttöön! :-)


Nämä ihanuudet ovat Mummini tekemiä. Käytän kaikkia yhtä aikaa kun en malta laittaa ainuttakaan kaappiin piiloon. Kynät ovat (ihmekös tuo) aina kateissa - väärässä penaalissa siis.. Mansikka- ja kukkakankaat ovat Cath Kidstonin ja keskellä oleva raitapenaali oli joskus Marimekon Jokapoika-paita: tai osa siitä.


Nämä odottavat vielä täydellistä tunikan kaavaa. Vinkkejä kellään mistä sellainen löytyisi..?


Kummityttö sai taas mekon samalla kaavalla kuin aikaisempi. Kangas on 50 sentin kirpparilöytö; oli miehen paita. Kuvassa mekko on vielä silittämättä. Osa noista napeista ja takatasku peittävät paria tahraa, joita en huomannut paitaa ostaessani. Ne eivät sitten lähteneet pesussa, mutta en raaskinut heittää kaunista kangasta pois - napit peittävät pikkuruiset tahrat oikein hyvin ja ovat sitäpaitsi aika virkistävät mielestäni.



maanantai 21. heinäkuuta 2008

Terveisiä Kaalepilta!

Ja niinkun tuolla aikaisemmin arvoinkin; sairaslomallahan sitten jatketaan. Kävin aamulla lääkärissäkin, koska jäin suoraan vuosilomalta sairaaksi. Nyt ollaan sitten kotona hissun kissun torstaihin asti. Kaaleppikin saa tyytyä rauhallisiin lenkkeihin; onneksi lähistöllä on ihana ja iso koirapuista, jonne on mukava mennä juoksentelemaan - ja emäntä saa istua.

Tässä parit kuvaterveiset itse Herralta. Herkkä unikuva ja sitten komiaa laulantaa. Kaaleppihan tosiaan ulvoo komeasti aina sireenit kuullessaan. Tänään se kajautti koirapuistossakin komean ulvonnan kun lähistöllä meni ambulanssi. Oli siinä ihmisillä naurussa pitelemistä ja muut koirat innostuivat haukkumaan.

Tiedä sitten mistä tuo ulvonta on peräisin vai peräti rodunomaista. Kaalepin taustaahan en juurikaan tiedä, sillä se on löytökoira Virosta. Saksan paimenkoiraa siinä on selvästi, mutta muut rodut ovat arvailujen varassa.

Rakkaat terveiset meiltä molemmilta; nyt suuntaamme pienelle korttelikierrokselle ennen unten maita.


sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Viimeinen lomaviikko..

Huomasin ilokseni, että tätä blogia on käynyt jo jokunen lukemassakin. Olisi kiva, jos jättäisit jonkun kommentinkin tai terveiset ohi mennessäsi.

Minulla on takanani viimeinen lomaviikko ja huomenna on paluu arkeen. Hieman tässä viimeisen vapaapäivän kunniaksi pukkaa flunssaa päälle, mutta toivottavasti se on vain ohimenevää ettei tarvitse aloittaa töitä sairaslomalla.

Kylläpä kolme viikkoa meni nopeasti; olisi tätä oleilua ollut mukava jatkaakin - aloin juuri tottua tähän. On ollut ihanaa viettää paljon aikaa Kaalepin kanssa; normaalistihan se on yksin kotona minun ollessani töissä.

Tultiin alkuviikosta takaisin Helsinkiin ja ollaan nyt vain nautittu kotona olosta ja tietysti lenkkeilty ja koirapuistoiltu paljon. Onneksi on ollut lämmintä. Ajattelin jopa uskaltautua Rajasaareen ensimmäistä kertaa ja se reissu sai kyllä nolon lopun. Kaaleppi vauhkoontui aivan täysin kaikista ihanista tyttökoirista ja aiheutti totaalista häpeämistä emännälleen kun en saanut koiruuteen mitään tolkkua. Tästä kypsyi lopullinen päätös kaverin kastroimisesta. Katsotaan sen jälkeen Rajasaarta uudemman kerran.

Olen saanut aika kivasti ommeltuakin nyt muutamana viime päivänä. Sain viimein vietyä loppuun monta jo kauan aikaa sitten aloittamaani työtä sekä tein pari uutta mistä olen erityisesti onnellinen.

Kummityttö sai tämän kivan yksinkertaisen mekon, johon löysin kaavan vanhasta Moda-lehdestä. Mekko oli simppeli tehdä ja valmistui nopeasti. Kangas on pari vuotta vanha 50 sentin kirpparilöytö ja se oli ennen naisen paita. Ihastuin kankaaseen heti ja tiesin, että sille tulee käyttöä joskus. Nauhat ja koristeet ovat mitä laatikoista löysin. Mekko pääsi käyttöön heti ja oi sitä riemua ja peilin edessä keikistelyä.




Lisäksi ompelin itselleni nämä rennot ja super löysät pyjamapöksyt. Kangas on aikaisemmin hankkimaani Laura Ashleyn pallokuviollista kevyttä puuvillaa. Lahkeen ruutukangas löytyi laatikosta. Hieman ovat jo kuvausvaiheessa ryppyiset kun ovat kerenneet olla päällä muutaman hetken. En malttanut enää silittää kuvaamista varten.


Nyt jatkan vielä; lupasin itselleni ommella Kaalepille uuden patjan päällisen hieman aikaisempaa tukevammasta kankaasta. Josko sitä ei olisi niin mukava repiä riekaleiksi.. ;-)

Mukavaa sunnuntaipäivää!

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Nauhoja

Kyllä kannattaa kierrellä pikkukaupunkien käsityöliikkeissä. Bongasin nämä ihanat nauhat, ompelulankaa, nappeja yms. alehintaan pienessä ompeluliikkeessä. Valikoima oli huisi ja palvelu tosi ystävällistä. Lisäksi matkaan tarttui kaavan jäljennöstarpeet ja silityskynä (jolla kuvion saa kätevästi siirrettyä paperista kankaaseen).
Äsken kokeilin sitten aimmin mainitsemiani nappikoristeiden tekoa. Aika rupusia nuo ensimmäiset yritelmät. Niitä ei ilmeistesti kannata silittää, niinkun minä tein. Napitkin olisivat voineet olla suurempia. Mutta tulipahan harjoiteltua..

Kirjastossakin tuli taas piipahdettua. Lainasin kasan Ottobre- ja Burda-lehtiä. Ihania kaavoja molemmissa!

Perjantaiaamun tunnelmia!

Lainasin kirjastosta myös tämän teoksen, josta löysin kivoja ideoita nappi- ja nauhakorujen ja -koristeiden tekoon. Tässä maistiaisia yhdestä. Tuollaisen voisi laittaa vaikkapa laukkua koristamaan tai pikkutytön (ja miksei isommankin) t-paitaa tai mekon rinnusta koristamaan.

Lisään tähän myös kuvan äitini tekemästä hopeisesta papuketjusta, joka oli tilaustyö. Mittaa tuolla ihanuudella on n. 60 cm ja ketjua koristaa Swarovskin Meritähti-riipus. Itsellläni on sama koru 42 cm:nä kirkkaalla sydänriipuksella, mutta annoin sen jo hänelle pidennettäväksi, sillä tuo 60 cm pitkä on tosi kaunis.


Tämä seuraava ranekoru on omatekemäni. Siinä on lasihelmiä ja pari makeanveden helmeä. Koruosat ovat hopeoituja, lukkona salpalukko, joka ei kunnolla näy. Kuva ei kummassakaan korussa annan oikeutta niille.


Ihanaa viikonloppua!

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Kangasostoksilla





Ollaan Kaalepin kanssa vanhempieni luona kesälomaa viettämässä. Täällä ollessa kierrän paikallisia kirpputoreja ja vietän myös paljon aikaa kirjaston hyllyjen välissä; siellä on aina niin mukava tunnelma. Olen lukenut paljon ja lainasin myös muutamia käsityökirjoja, mm. Mari Savion & Kati Rapian kirjan: JUJU Erilainen lastenvaatekirja. Kirja on oikea aarre! Sen selattuani olen vain suunnitellut mitä kaikkea ihanaa kummilapsilleni ompelisin.

Tänään kävin sitten ohimennen Eurokankaalla penkomassa ja tein upeita löytöjä. Matkaan tarttui viittä erilaista Laura Ashleyn kangasta! Laitan kuvat tähän.

Ylimmät ovat puuvillakankaita. Punaisesta tulee luultavasti pöytäliina. Sen tongin palakorista ja sain n. 3 metrin palan pilkkahintaan. Sinisestä tulee helleasu kummitytölle ja vaaleanpunaista katselen vielä; sen kohtalo selviää myöhemmin. Ehkä teen siitä itselleni söpöt pyjamapöksyt.

Alakuvan kankaat ovat puuvillatrikoita, myös Laura Ashleyltä. Metrihinta molemmissa alle 4e! Niistä ajattelin tehdä itselleni yöasut. Leveät rennot housut ja yläosaksi topin.

Olen niin onnellinen löydöistäni!!