sunnuntai 22. maaliskuuta 2009




Onnea Annalle, pienelle ballerinalle, joka täytti viikonloppuna 4 vuotta. Juhlat olivat ihanat, juuri sopivan vaaleanpunaiset.

Minun paketistani punki ulos tämä mekko. Vanhalla tutulla Hannahin kaavalla ommeltu. Kankaana Amy Butlerin Dandelion field in mist. Sävyt ovat luonnossa paljon kirkkaammat; kamerani näkee valitettavasti huonosti - edelleen..

perjantai 20. maaliskuuta 2009





Lupasin pikkuveljelle tehdä mekon, jonka hän voi antaa kummityttönsä 2-vuotislahjaksi. Veli saa valita kumman haluaa.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Lintumekko




Samalla kaavalla, mutta hieman pidempänä versiona syntyi tänään lintumekko/tunika. Kangas on Etsystä tilaamaani ja jotenkin tosi herkkää. Kuvassa mekko näyttää ihan yöpaidalta, mutta tämä on tosi kiva päällä. Hihat olisivat voineet olla aavistuksen leveämmät, koska kangas ei jousta yhtään. En ole vielä päättänyt teenkö tähän taskuja..

Kädentaitomessuilta hankin ihania, juuri noiden lintujen sävyisiä helmiäishelmiä, joista teen kesäksi vielä mätsäävän rannekorun. Tervetuloa kesä, minä olen valmis!

lauantai 7. maaliskuuta 2009




Ompelin itselleni harmaan tunikan Ottobressa (5/2008) olevien kaavojen mukaan. Hiukan ovat saumat vinossa ja taskut epäsiistit, mutta huihai - tunika on tosi ihana päällä ja istuu täydellisesti. Olen niiiin iloinen. Huomenna saavat samat kaavat kyytiä toisenlaisen kankaan kera. Kesäksi aion vielä toteuttaa pidemmän version trikoosta. Sellaisen, jota voi pitää legginsien ja ballerinojen kanssa.

Tänään oli hyödyllinen kirpparikäynti. Löysin itselleni farkut ja ihanan luonnonvalkoisen neuletakin, yhteensä 6 euroa. Farkut varsinkin tulivat todelliseen tarpeeseen. Lisäksi kannoin kotiin kauniin sinisen piknik-peiton. Tai peitto oli tavallinen sininen tikkikangaspeitto, mutta näen jo sen kesänurmella piknik-alustana. Kangas muistuttaa paljon Marimekon Jokapoika-paitojen kangasta, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan ole Marimekkoa.

Piipahdin myös pitkästä aikaa Hakaniemen kauppahallissa, tarkoituksena ostaa Kaalepille luita. Ajoitukseni oli kuitenkin väärä, sillä viimeset oltiin juuri haettu. Noh, kiipesin huvikseni vielä yläkertaan katsomaan, koska Marimekko oli mainostanut edullisia vaatetuskankaita. Ja olihan siellä. Kuvia seuraa, kunhan saan valmista aikaiseksi. Sen verran kuitenkin, että yllä mainitun kesämekon kankaat löytyivät pilkkahintaan.

Kyllä viikonloput ovat ihania!

torstai 5. maaliskuuta 2009

Ensin 2-vuotiaalle valmistunut synttärilahjamekko. Oli mieluinen ja onneksi äitikin tykkäsi. Kaava on vanha tuttu Hannah ja kankaana muistaakseni Joel Dewberryä ja Eurokankaan pikkuruutua. Tuolle Hannahin kaula-aukolle täytyy kyllä seuraavaksi tehdä jotain, kun se on niin suuri. Tässä jouduin kuromaan sitä kuminauhalla kokoon, eikä lopputulos ole paras mahdollinen. Kiva kaava muuten.





Tänään toi posti uusia kankaita, jotka tilasin Etsystä. Amy butlerin Dandelion Fieldiä kahdessa eri sävyssä. Tuo vaaleanpunainenhan on täällä vilahtanut aiemminkin yhdessä tunikassa. Tuosta lintukankaasta ajattelin itselleni tunikaa sitä tilatessani, mutta nyt taidan kääntyä hameeseen. Odotin jotenkin, että linnut olisivat olleet hieman suurempia.





Pakko liittää kuva karvaisista kavereistanikin. Veljeni ja hänen tyttöystävänsä perheeseen kuuluu ihanainen Pirre, joka on valloittanut meidät kaikki. Myös Kaalepin. Pirressä on ainakin Beaglea ja Kääpiösnautseria, luultavasti muutakin. Metsästysvietti on valtava ja karkuteille lähdetään, jos vain päästään. Pirre on maailman kiltein ja kaiken kaikkiaan mainio tapaus!



Lopuksi rakkaat onnittelut Papallemme, joka täytti juuri 80 vuotta. Onnea Pappa! Toki oltiin paikan päälläkin.