tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannus vietettiin Kotkassa. Ilmat suosivat ja oli tosi mukavaa kaikin puolin. Hyvää seuraa, maistuvaa ruokaa ja juomaa. Kaalepillekin oli kavereita; koiria oli seurueessa yhteensä neljä ja kaikki sulassa sovussa keskenään.

Tässä kesämies nauttii auringosta. Uimaan Kaaleppi ei uskaltautunut, vaan tyytyi hörppimään merivettä..







sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

On mennyt aikaa viime vierailusta. En edes muista, mikä kirjasin mulla oli käytössä. Nyt tulee sitten todennäköisesti aivan uuden näköistä tekstiä.

Toukokuussa oli viikko lomaa ja piipahdin Varsovassa äidin ja isän luona. Oli tosi ihanaa, Varsova yllätti positiivisesti. Heinäkuussa pidän toisen lomapätkän. Silloin pysyttelen kotimaisemissa.

Kesä toi sisustusinnon. Normaalisti se tulee keväisin, mutta tämä kevät on ollut niin väsyttävä, ettei ole huvittanut. Tänään sain valmiiksi tilkkupeiton Kaalepin pedin suojaksi. Tilkut on jämäkankaista; siinä vilahtelee keväällä valmistuneita tunikoita. Välissä on paksu vanu ja takana puna-valkoinen ruutukangas, joka on äidin vanhasta verhosta.









Pöytävanhus sai uuden liinan. Tämän tekeminen on kestänyt, sillä en millään ole jaksanut aloittaa vinonauhaprojektia. Tänään sitten leikkasin reilut 4m nauhaa ja siitä tuli liian kapeaa mun vinonauhan teko laitteeseeni. Se oli sitten taiteltava käsipelillä. Oli melkoisen hikistä hommaa. Mutta tuohon kankaan sävyyn ei ollut saatavilla valmista vinonauhaa. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, paitsi toivottavasti kukaan ei kurkkaa nurjalle puolelle, sillä tikki hyppelee miten sattuu. Joskus vielä maalaan pöydän jalat valkoiseksi.









Ostin kirpparilta parisen vuotta sitten vanhan sivupöydän. Ikää en osaa arvioida, mutta siihen ei ole käytetty nauloja, vaan liitokset on tehty puutapeilla. Pöytä oli ostaessa tumman oranssi. Äiti poisti siitä viime kesänä maalit kuumailmapuhaltimen avulla ja siitä asti se on odotellut mun kellarissani. Viime viikonloppuna kannoin sen sisään ja annoin maalisudille kyytiä. Olen tosi tyytyväinen lopputulemaan. Pöytä istuu paikalleen hyvin.





Lisää projekteja. Ostin nettihuutokaupasta puuhelmistä tehdyn oviverhon. Työpaikan huoltomies ystävällisesti sahasi leveydestä hiukan pois ja eilen ripustin sen paikoilleen parvekkeen oveen. Idea olisi, että se estäisi edes suurimman osan amppareista lentämästä sisään. Niitä kun tuntuu tänne eksyvän. Ajattelin spraymaalata verhon valkoiseksi, kun tuo sininen on suoraan sanoen aikasta ruma. Toisaalta..se on myös melko huomaamaton; valkoisena se on eri tavalla näkyvillä. Maalaisinko...?








Saksassa asuva hyvä ystäväni muisti mua syntymäpäivänäni: 10:tä eri makua Ritter Sportia, yhteensä siis kilo suklaata! Arvatkaa montako on jäljellä nyt kun neljä päivää on kulunut paketin vastaanottamisesta? Voin sanoa ettei montaa. Ystäväni tuntee minut hyvin.





Iloista juhannuksen alusviikkoa kaikille!