sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Sunnuntaina ommeltua




Ensin esittelyssä, viime postaukseen sopien, kirpparilöytö. Tämä ihanaakin ihanampi Vilan valkoinen kaftaani löytyi Malmin kirppikseltä joskus keväällä. Hintaa taisi olla kymppi. Hieman kukkaronnyörit kitisivät, sillä harvoin viitsin kirppiksellä kymppiä maksaa juurikaan mistään. Tämän kohdalla en edes miettinyt. Oli ihan uusi, laputkin vielä kiinni.

Tänään on surrannut ompelukone. Itselleni tein yöhousut kirppiskankaasta. Ovat kuvassa ryppyiset, sillä pääsivät heti käyttöön -silittämättä. Ovat mukavat päällä. Ja viileät.




Sitten pari hamosta. Ensimmäinen on 3-vuotiaan koko ja menee pikkuiselle Aliisalle. Kangas on Laura Ashleyn ohutta puuvillaa, joka löytyi kaapin perältä.




Toisen saa (tai sai jo; tämän ompelun jokunen viikko sitten) 5-vuotias Anna. Kankaan löysin alkukesästä kirpparilta muutamalla eurolla, taisin sitä täälläkin esitellä. Tein kankaasta itselleni pari tyynyliinaa ja loppupalasta tuli vielä tämä hame.




Ollaan taas kotona. Vesivahingon jäljet on korjattu ja nyt on taas pitkästä aikaa koko koti käytössä. Muovitkin oli otettu viime viikolla ikkunoista pois. On kyllä ihanaa, vaikka talo onkin hupussa vielä. Nyt alkaa kuitenkin olla pahin jo ohi. Laitoin pitkästä aikaa matonkin makkarin lattialle. Olkkarin matto odottaa pesulakäyntiä.

Ensi viikon jälkeen mulla on viikko lomaa. Tiedossa on ainakin päiväreissu Tallinnaan erittäin hyvässä seurassa..

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Kirpparilta


Minusta on ihanaa lukea aina muiden kirpparilla bongattua -postauksia. Kateellisena katselen mitä kaikkea ihanaa on taas löytynyt. Minä harvemmin muistan löytöjäni kuvailla, vaikka ahkerasti kirppareita ja nettihuutokauppoja koluankin. Nyt kuitenkin sain aikaseksi kuvata muutaman viimeksi löytämäni aarteen..

Huuto.netistä löysin tuon ihanan vanhan pyyhenaulakon, sori huonosta kuvasta. Väri on ihana!! Joskus sitten tuo löytää paikkansa keittiöstä; sitten kun mulla sellainen on tuon pahaisen keittokomeron sijaan. Nyt taidan naulata sen makkarin seinälle korunaulakon virkaa toimittamaan. Tai nyt.. no sitten kun makkarissa ei enää remppatyypit heilu vesivahingon jälkiä korjaamassa.




Samaisesta paikasta, vaikka eri myyjältä, löysin tuon iiihanan Cath Kidstonin nappirasian. Siellä säilytän, noh, nappeja.





Kangasvarastoni on kasvanut näillä muutamalla vanhalla ihanuudella. vasemman puolinen patjaraita luultavasti jatkaa matkaansa äidin puusohvalle, mutta noista kahdesta muusta kehittelen jotain kivaa. Saas nähdä. Aika mukavasti nuo sininen ja keltainen kangas sointuu toisiinsa, nyt kun ne on vierekkäin.

Alimmassa kuvassa oleva vanha Tampellan kangas oli just passelin kokoinen mun pöydälleni. Päärmeetkin oli valmiina ja kangas puhdas sekä silitetty. Suoraan käyttöön siis. Tiedän, taitokset näkyvät, mutta nyt juuri en jaksa välittää.






Ihanaa viikonloppua kaikille (jos tätä nyt joku käy lukemassa)! Illalla mennään ystävien uutta kotia katsomaan. Kaaleppikin pääsee sinne pihalle kirmailemaan. Kivaa!

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Autuas evakkopaikka



Ollaan onnellisia kun saatiin viime viikolla olla evakossa, paossa kodin kuumuutta. Ystäväperhe on lomalla ja he antoivat meille ystävällisesti kotinsa viikoksi käyttöön. Molemmat, minä ja Kaaleppi, ollaan nautittu evakkokodin terassista. Tänään kävin kotona pikaiseen ja totesin sisällä olevan +32 astetta. Huh. Huomenna palataan kuitenkin kotiin, toivottavasti katon kosteus olisi jo kuivunut.




Tässä pari kuvaa, alla vaaleanpuna-sävyinen pitkä helminauha. Toisessa kuvassa nukenpeitto, joita tuhersin talven aikana useankin. Löysivät tiensä monen pikkutyttösen lahjapakettiin.