sunnuntai 20. maaliskuuta 2011


Vielä yksi liivimekko. Tämä menee samaisen ystävän 1-vuotiaalle. Tykästyin tähän todella paljon, kankaassa on jotain hellyyttävää. On luultavasti pakko tehdä veljentytölle samanlainen.

Ylin mekko valmistui tänään pian 5 vuotta täyttävälle Annalle. Annan äiti ideoi tämän mekon ja lopputulos on aika veikeä. Taskut ovat oikeasti samalla tasolla, vaikka kuva väittää toista. Kaava on vanha tuttu liivimekon kaava.

Alempi mekko on testimekko. Sen olisi tarkoitus sopia veljen tyttärelle, joka on vasta 5kk vanha. Kutisee, että mekko jääpi suureksi, mutta onpa sitten odottamassa pientä pukijaa myöhemmin.

Kuka muistaa Mannan, joka oli meillä kotihoidossa Rekku rescue ry:n kautta ennen joulua? Mannahan sai rakastavan kodin tätini ja hänen miehensä luota tammikuussa.

Kävimme viime viikonloppuna tervehtimässä koko perhettä. Kyllä oli ihanaa nähdä Manna onnellisena omassa kodissaan. Koiruudet olivat myös iloisia tavatessaan taas toisensa. Kaalepin ilme tuossa alla olevassa kuvassa taitaa kertoa kaiken...








perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kolmen konstin mekko




En millään enää jaksaisi tätä talvea, mieli halajaa kevään värejä, tuoksua ja tunnelmaa. Tulejo kevät.

Valmistelen pian 4 vuotta täyttävää Nuppu-tyttöä kevääseen ja kesään lahjomalla häntä tällä "Kolmen konstin mekolla". Kaava on Ottobre:sta. Tosin tästä tuli kahden konstin mekko. Tätä pidetään joko hihaläpysköillä tai ilman. Miehustassa ja hihoissa kulkee nauhakuja ja siten hihat saa poistettua, jolloin mekosta tulee nirunaru-mekko. Kaavaan kuuluu myös irtohihat, mutta minua laiskotti. Eivätkä ne minusta ole kovin nätitkään. Oikein mukava malli, tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin, mutta teen näitä varmasti lisää.