sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Sunnuntaita.

Järjetön väsymys koko viikonlopun. Suunnitellut mekko-ompelut jäivät kun en yksinkertaisesti jaksanut. Sen sijaan väsäsin muutamia paperiperhosia ja kaivelin taas pitkästä aikaa helmilaatikkoani kahden rannekorun verran. Korut tulevat lahjaksi työkaverille, joka tietääkseni ei lue tätä.

Lauantaina käväsin Siivouspäivän kirppiksillä keskustassa. Tulin hieman laihan saaliin kanssa kotiin, koska olin liikkeellä vasta puolen päivän jälkeen. Kivasti kaupungilla oli populaa ja oli kätevää kun kirppispaikat oli merkitty Siivouspäivän nettisivuille, niin paikat löysi helposti.

Tässä tämä tänään, ei muuta asiaa. Nyt lähden Kaalepin kanssa metsään.






sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vanhat ja kierot




Olen joskus aiemminkin esitellyt täällä naapuritalon roska-astioiden kupeesta löytämäni upean vanhan peilin. En laittanut sitä koskaan seinälle, vaan peili on lojunut ompelupöydän takana odottamassa sopivaa paikkaa. Nyt sellainen löytyi ja kyllä on sanottava, että upea on. Kehystä varovaisesti putsatessani siitä rapisi maalia pois, mutta minua ei haittaa. Seuraavaksi taidan kuitenkin vetäistä siihen lakan päälle, jotta se säilyisi nykyisessä asussaan. Lasi on vanha ja ihanan kiero.

Vanha sivupöytä on muutaman euron kirpparilöytö vuosien takaa.

Alakuvassa on eteisen seinä, joka on jäänyt kesken. Jospa tänä kesänä saisin sen valmiiksi. Kuvia riittää, mutta kehyksiä täytyy ostaa lisää. Mieluiten vanhoja ja kieroja. Nekin.


torstai 9. toukokuuta 2013

Mekkoja

Olin ajatellut tehdä työjuttuja tänään, mutta sanoin asialle pöh ja päätin käyttää vapaapäiväni paremmin. Aamulla tehtiin Kaalepin kanssa pitkä metsäretki; samoiltiin päämäärättömänä ja istuttiin kallion nokassa luontoa kuunnellen. Rentouttavampaa kuin mikään muu ikinä. Iltapäivällä ompelin veljentytöille mekot kesäksi. Mekot ovat Eurokankaan puuvillaa, koot 98/104 ja 122/122. Kaavana vanha hyväksi todettu Farbenmixin Hannah, omilla muunnelmilla.

Kaaleppi toimitti sohvaperunan virkaa sillä aikaa kun ompelin. :-)









sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sunnuntaina pöhisi pipotehtaassa

Kuten otsikko sanoo, tänään on pipotehtaassa pöhissyt, oikein kunnolla. Ompelin 10 pipoa ja päälle tehtailin muutaman rannekorun, itselleni. Pipoista itselle tuli vain kaksi; nuo erikseen kuvatut.

Viikonloppu on mennyt vauhdilla. Eilen olin töissä. En normaalisti työskentele viikonloppuisin, mutta nyt tein poikkeuksen omasta tahdostani. Vedän koko kevään kestävää koulutusta, joka teettää rutkasti töitä oman perustyöni päälle. Tuntuu, ettei arki riitä ja olen saanut välillä painaa koulutukseen liittyviä hommia kotonakin. Niitä tunteja ei oikein tahdo saada takaisin, joten siksi tein valinnan mennä työpaikalle, jolloin saan korvauksen vapaana. Mulla oli Kaaleppi mukana, jotta sen ei tarvitsisi olla yksin kotona. Äijeli pärjäsi työpaikalla oikein mainiosti ja tuntui jopa viihtyvän mummojen rapsuteltavana olosta.







Lopuksi kuva makuuhuoneen ikkunasta. Kyyhkypariskunta suki koivun oksalla höyheniään pitkään ja hartaasti. Kovin ovat arkoja lintuja; hiljainen ääni ikkunan kiinni laittamisesta sai kaverit varuilleen ja kesti hetki ennenkuin uskalsivat taas jatkaa pukunsa sukimista.