lauantai 28. syyskuuta 2013

Siilien tankkaus

Siileillä on kova kiire tankata talven varalle. Olen nyt lisännyt toisen kattauksen vielä myöhemmälle illalle, koska niitä on niin paljon. Mielenkiintoista, kuinka viesti ruokapaikasta kiirii siilien keskuudessa. Pari piikikkäistä ovat niin pieniä (eivät näy kuvassa), että mua huolettaa etteivät ehdi saada tarpeeksi painoa selvitäkseen horroksesta. Suomen oloissa siilin täytyisi painaa n. 800g, jotta selviävät talven yli. Horroksen aikanahan ne menettävät ainakin puolet ruumiinpainostaan.

Siivoan siilien kupit pois aina aamulla aikaisin, sillä tiedän siilien ruokailevan pitkin yötä. Paikalla oli jonkin aikaa riistakamera, siksi tiedän. Ruokapaikka tulee pitää puhtaana, jotta taudit eivät leviä kotieläimiin eikä toisiin siileihin. Siilithän ovat melko sotkuista sakkia ja sontivat jopa ruokakupeilleen. Siksi siivoan paikan hyvin aina aamuisin kun korjaan kupit pois ja uudelleen illalla ennen kuin laitan ruuat.

Siili on yksineläjä, eikä juurikaan perusta toisista piikikkäistä. On siksi huvittavaa nähdä, kuinka ne ahtautuvat kaikki saman lautasen ääreen, vaikka lautasia on useampi. Kaikki lautaset eivät siis näy kuvassa.


<3 <3 <3

Ei kommentteja: