maanantai 7. tammikuuta 2013

Siinä se nyt killuu

Väsäsin eilen rasva-siemenseosta linnuille. Olen todennut, että nuo kaupan talipallot ovat yhtä höttöä. Toki nekin näyttävät tinteille kelpaavan kun muuta ei ole saatavilla ja varmasti ostan niitä jatkossakin.

Löysin jostain lehdestä ohjeen, jossa käskettiin laittaa litra pähkinöitä ja siemeniä 500g:aan kookosrasvaa. Rasva sulamaan kattilaan -miedolle lämmölle, jottei koko torppa pala. Siemenet yms. sekaan, naru kuppiin, seos päälle ja pakkaseen.

Tuolla ohjeella seos on tosi paksua, itse lisäsin siihen kunnon lorauksen rypsiöljyä. Lisäksi heitin mukaan leseitä. Sidoin narun päähän tulitikun (josta olin napsaissut sytyspään pois), jotta se pysyisi paremmin mukana menossa.

Tuolla ne nyt killuvat pensaikossa. Ensi kerralla täytyy sulatella niitä hetki kotona, sillä seos on pakkasen jäljiltä kivikova.

Kaaleppi tarkkaili kauempaa operaatio pensaaseen kiinnitystä.






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan LOISTAVA idea! Pitäisköhän kokeilla? Mua vaan harmittaa, kun syötän lintuja, niin harakat meinaa valloittaa koko ruokintapaikan. Ei sillä, etteikö nekin evästä tarviis, mut pikkulinnut ei uskalla ollenkaan sit tulla :( Onko sulla ideaa, miten voisin noita isoja lintuja rajoittaa? Silitykset Kaalepille <3 ja mukavaa viikkoa teille molemmille! -ritu-

Unknown kirjoitti...

Moi Ritu!

Kokeile ihmeessä, helppoa kuin heinän teko. Meillä ongelmana ovat oravat, mutta olen laittanut niin monta ruokintapistettä, että kaikille riittää.

Kaaleppi kiittää rapsuista ja lähettää terkkuja!

t. Petra

P.S. Tuolla on hyvää infoa lintujen talviruokinnasta:

http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/talviruokinta.shtml#aloittaminen