tiistai 14. huhtikuuta 2009










Kyllä vapaat ovat sitten ihania. Saisi olla useammin. Käytin vapaan ajan hyvin hyödyksi paitsi ulkoilemalla (ei-niin-hyvissä-säissä-kun- luvattiin) että ompelemalla muutaman mekon vanhalla tutulla kaavalla. Pidensin sitä vain hiukan. Oma suosikkini on tuo Joel Dewberryn Sparrow -kankaasta ommeltu mekko. Nuo linnut ovat vain niin hurjan symppiksiä.

Uusi tuttavuus oli Oululainen käsityö-verkkokauppa PeeKaa.
Sieltä saa kivaan hintaan tilattua ihania kankaita ja toimitus on hurjan nopea. Pallokankaat ovat sieltä.

Lisäksi innostuin ompelemaan jämäpaloista tilkkuja, joista ajattelin tehdä Kaalepille peiton tai itselle pussilakanan. Tai vaikka molemmat, sillä koossa alkaa olla aikamoinen pino. Tausta täytyy tietty laittaa yksivärisestä kankaasta; muuhun mun kärsivällisyyteni ei riitä.





Loppuun vielä kuva suloisesta kummitytöstäni ja joskus täällä aikaisemmin vilahtaneesta mekosta. Vähän on vielä pienelle reilu, mutta parempi näin päin, onpa tilaa liikkua.



6 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Ihania tilkkuja olet tehnyt! Samoin mekot ovat kauniita. Minäkin sain Hannahin kaavat viime viikolla postissa, kunhan muut kiireet hellittävät niin kokeilen kaavaa.

Kiitos myös linkkivinkistä!

~Maria~ kirjoitti...

Ihania tunikoita olet ommellut! Tosi kauniita kankaita. Tiedätkö kenen valmistamia kankaita esim. nuo PeeKaan pilkut on?

Unknown kirjoitti...

Hei!

Kiitos molemmille kommenteistanne. :-)

En tiedä kenen valmistamia nuo pallokankaat ovat, mutta lähetin juuri Paulalle (PeeKaa) meiliä ja kysyin asiasta. Ilmoittelen kun hän vastaa.

Kaikki nuo PeeKaan kankaat ovat tosi hyvälaatuisen tuntuisia ja toimitus oli nopeaa.

paula kirjoitti...

Hei Petra
tosi ihania tunikoita. Ovatko aikuisten vai lasten kokoa?

Jämätilkuista ompelemasi palaset vaan yhteen ja saat vaikkapa kivan tilkkupeiton, kesähameen tai piknikliinan "tilkkuhullu kun olen" terkuin paula PeeKaalta
ps. tuo vaaleanpunainen kiemurakangas on myös minulta ;-)

Unknown kirjoitti...

Hei vaan Paula!

Tosiaan, kiemurakangas on myöskin sinulta. :-)

Kiitti tilkkutyövinkeistä; en ollut tullut ajatelleksikaan mitä kaikkea ihanaa niistä voisi tehdä.

Kaikki nuo tunikat ovat lasten kokoja.

Alempana oleva kermanvärinen lintutunika ja harmaa tunika ovat aikuisten.

t. Petra

Unknown kirjoitti...

Laitoin 98/104 -kokoiseen mekkoon pituudeksi n. 49cm (valmis pituus) mitattuna etu-ja takakappaleesta ylhäältä. Tulipa sekava selostus, toivottavasti sait selvää. :-)